Зарежда се ... Моля, изчакайте...

Ревюта от Таблети-бг


Microsoft току що представи Android базирания смартфон Nokia X2

Публикувано на 30th Jun 2014 @ 3:34 PM

Microsoft не се отказва от своите Android смартфони. След придобиване на бизнеса на телефоните Nokia през април, Microsoft обяви нов Nokia X2 телефон. Да, правилно сте прочели: Microsoft току-що направи нов Android-базиран телефон. От компанията все още използват наименованието Nokia, въпреки че преди време съобщиха, че не планират да продават с това име за дълго. X2 разширява първоначалното трио на устройства, които са били Nokia X, X+ и XL.

Новата Nokia X2 е с по-голям екран в сравнение с оригиналния Nokia X – 4.3 инча срещу 4 инча. Процесорът е двуядрен Snapdragon, работещ на 1.2 GHz тактова честота срещу 1 GHz двуядрен в оригиналното устройство. Оперативната памет, с която разполага телефонът, е 1 GB. Той пристига с предварително инсталирани Nokia услуги, включително Skype, Outlook, OneDrive, Mix Radio, Maps и, разбира се, достъп до Android приложения.

Най-изненадващата част от Nokia X2 за мнозина ще бъде, че Microsoft продължава да инвестира в тези Android-базирани телефони. Оригиналното Nokia X устройство е смесица от Windows Phone потребителски интерфейс с Android и Microsoft услуги и сега виждаме в X2 същото, но с леко освежен и изискан хардуер.

X2 също има възможност за работа с две SIM карти популярна характеристика на развиващите се пазари, където Microsoft се надяват Nokia X платформата по-добре да се конкурира с други Android съперници, отколкото Windows Phone, благодарение на тези многобройни Android приложения.

Nokia X2 включва Home бутон, успоредно с бутона за връщане назад. В оригиналното X устройство е включен само един бутон за връщанестранен избор като се има предвид популярността на Home бутоните за смартфони.

Nokia X2 ще бъде на разположение в световен мащаб през юли и ще се предлага в гланцово зелено, оранжево или черно с жълто, бяло и тъмно сиво, планирани за по-късно.