Зарежда се ... Моля, изчакайте...

Ревюта от Таблети-бг


Huawei Ascend P7 с 1 милион продадени апарата и с цел да продаде още 9 милиона

Публикувано на 30th Jun 2014 @ 3:30 PM

6.5 мм Huawei Ascend P7 е един от най-добре изглеждащите и най-тънките смартфони на пазара. Това е помогнало на компанията продаде 1 милион единици от пускането на устройството в продажба, което се случи в началото на месец май.


Но китайската компания няма да спре до тук. Тя обяви за надеждите си да продаде общо 10 милиона единици за 12 месеца - една амбициозна цел за сравнително дребен играч в западните пазари. Въпреки това, Huawei успя да продаде 4 милиона единици на предшественик на P7, Ascend P6, по време на целия му жизнен цикъл, като се започне от месец юни 2013 година. Компанията също така бавно се е издигнала до третия световен производител на смартфони в света, като следва Apple и Samsung, чрез продажба на 52 милиона смартфона за последната година.

Освен тънкия корпус, P7 предлага 5-инчов IPS дисплей с резолюция 1920 х 1080 пиксела, 13 MP основна камера и 8 MP предна камера. Устройството се задвижва от четириядрен HiSilicon Kirin 910T чипсет, работещ на 1.8 GHz тактова честота и разполага с 2 GB оперативна памет. Вътрешната памет е 16 GB, като апаратът има слот за microSD карти памет, за да можете да разширите мястото за съхранение на вашите файлове. Батерията е с капацитет от 2500 mAh и, според производителя, ще можете да провеждате 16 часа разговори с едно зареждане.

Ascend P7 все още не е широко достъпен в целия свят. Например, той не е официално пуснат за продажби в САЩ, въпреки че изглежда може да се поръча от Amazon. Може би затова и надеждите на компанията са за още по-голям брой продадени единици, след като смартфонът достигне пазарите по целия свят.