Зарежда се ... Моля, изчакайте...

Ревюта от Таблети-бг


Sony Experia М2 - премиум преживявания, ултра бързина

Публикувано на 2nd Jun 2014 @ 10:28 PM

Очаква се съвсем скоро на нашия пазар да пристигне апаратът от среден клас на производителя Sony, а именно Sony Xperia M2, затова сме решили да ви представим някои от неговите характеристики.


Sony Xperia M2 разполага със същия дизайн, който сме виждали в други телефони на Sony Xperia, включително Z, Z1 и Z Ultra Compact. Новото устройство от среден клас разполага с 4.8-инчов TFT дисплей с резолюция 540 x 960 пиксела и плътност на пикселите 229 ppi. Xperia M2 разполага с лека пластмасова рамка и има стъклен панел на гърба. Визуално устройството изглежда много подобно на Xperia Z1 и Compact. Телефонът тежи 148 грама и има дебелина 8,6 мм.

Умният телефон работи с по-старата версия на операционната система Android 4.3 Jelly Bean и към момента не е известно дали софтуерът ще се актуализира до Android 4.4 KitKat в близко бъдеще. Потребителският интерфейс е собствения Xperia, който сме виждали на други телефони Xperia.

Xperia M2 разполага с клавиатура Sony Xperia, която предлага изключителна бързина при писане и дори предлага Swype-like режим за въвеждане на думи чрез плъзгане на пръсти по нея. Sony добавя и свои собствени приложения за музика, видео и галерия, които нарича Walkman, Movies и Albums.

За разлика от по-високия клас Xperia телефони, които разполагат с големи сензори, Sony Xperia M2 идва с 8 MP задна камера, която има Exmor RS сензор за изображения и предна VGA камера. Също така, апаратът не е водо- и прахоусточив, както премиум телефоните на Sony, но всичко това е, за да бъде на изключително добра цена и да бъде достъпен за по-голям брой потребители.

Sony Xperia M2 се захранва от 1,2 GHz четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon 400 (MSM8226) с графичен процесор Adreno 305 и разполага с 1 GB RAM. Телефонът се предлага с 8 GB вътрешна памет, от които 5 GB е на разположение на потребителя. Съхраняване на мултимедийно съдържание не е проблем, тъй като телефонът поддържа microSD карти.