Зарежда се ... Моля, изчакайте...

Ревюта от Таблети-бг


Nexus 7 или iPad Mini: Кой малък таблет да изберем?

Публикувано на 26th Apr 2013 @ 5:09 PM

nexus-7-vs-ipad-mini.jpg

    Ако се чудите кой от двата таблета iPAD Mini или Google Nexus 7 да изберете, изборът може да се окаже доста труден. Много подробности трябва да се вземат предвид, когато си избирате таблет включително и живота на батерията, дисплеят и разбира се цената на таблета. И ето го и другият въпросът Android или iOS.

    16 гигабайтовата версия на iPAD Mini ще ви струва 749 лв., но след това ще ви е доста по-удобен за пренасяне от колкото от стандартния IPAD. От друга страна Google Nexus 7 може да бъде ваш на цена само 499 лв., така че ще спестите пари.

    iPAD Mini ще ви заплени със своя дизайн, но Google Nexus 7 има мек гръб, тънък е и удобен за захващане, така че не прилича на останалите големи андроиди. Но имайте в предвид, че той тежи малко повече от таблетът на Apple. Дисплеите и на двата мини таблета са почти еднакви и трудно бихте отличили разликите. И двата предлагат качествени цветове и контраст. И въпреки това размерът на диспля на iPAD Mini е неговото предимство и следователно видео клиповете и снимките ще ги виждате малко по-добре.

    Google Nexus 7 се гордее с 1.2GHz четириядрен процесор, докато двуядрения процесор A5 на iPAD Mini е същия като на iPAD 2. Според проведени тестове се оказва, че процесорът на Google Nexus 7 работи два пъти по-бързо. От друга страна графичният процесор на iPAD Mini работи чудесно с iOS и съпоставени двата рамо до рамо те работят абсолютно гладко по време на употреба.

    Наличието на приложения е важен фактор. В тази битка iPAD Mini печели, тъй като идва с приложения, специално предназначени за малкия обхват на IOS устройството. Живота и на двете батерии на таблетите е добър. Google Nexus 7 предлага 8,5 часа, докато iPAD Mini повежда с 10 часа.

    Изборът между Google Nexus 7 и
iPAD Mini се оказа наистина труднен. Всичко зависи лично от вашия избор и кои са факторите, които ще му повлияят - дали ще е iOS или Android, цената, която бихте заплатили или външния дизайн.